Bankrot Saab-a

Bez autora
Sep 07 2011

Čuveni švedski proizvođač automobila Saab objavio je danas da je bankrotirao i zatražio sudsku zaštitu od poverilaca, kao poslednji pokušaj da se spasi ovaj poznati brend automobila. Saab je u poslednje vreme imao puno prekida proizvodnje zbog nedostatka delova. Takođe, ova kompanija se suočava i sa ogromnim dugovima, a kasni i sa isplatom zarada za zaposlene.Saab traži sudsku zaštitu od poverilaca, što ukazuje na reorganizaciju kompanije. Iz kompanije zaključuju da bi se kroz proces reorganizacije obezbedila privremena zaštita, stabilizacija i normalizacija poslovanja.

Bankrot Saab-aČuveni švedski proizvođač automobila Saab objavio je danas da je bankrotirao i zatražio sudsku zaštitu od poverilaca, kao poslednji pokušaj da se spasi ovaj poznati brend automobila.

Saab je u poslednje vreme imao puno prekida proizvodnje zbog nedostatka delova. Takođe, ova kompanija se suočava i sa ogromnim dugovima, a kasni i sa isplatom zarada za zaposlene.

Saab traži sudsku zaštitu od poverilaca, što ukazuje na reorganizaciju kompanije. Iz kompanije zaključuju da bi se kroz proces reorganizacije obezbedila privremena zaštita, stabilizacija i normalizacija poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik